top of page
  • Writer's picturealine ploeg

nét snickers!


gisteren maakte ik in mijn pauze pindarepen. ze waren gisteren  al lekker, en vandaag nóg lekkerder. lekker plakkerig en nét snickers, denk ik :). ik heb bij deze repen biologische suiker gebruikt, de volgende keer wil ik uitsluitend agave gebruiken.

voor 12 repen heb je nodig: 80 gram suiker / 180 gram agave / 135 gram pindakaas / 100 gram cornflakes (ik had biologische cornflakes, die waren vrij klein. mischien moet je grote cornflakes een beetje fijner maken) / 70 gram pinda’s / 100 gram pure cholcolade / brownie-bakvorm / bakpapier

in het brownie-bakvorm heb ik bakpapier gelegd. doe de suiker en de agave in een steelpannetje. verwarm het mengsel op laag vuur, laat de suiker beetje smelten. mijn suiker was niet helemaal gesmolten. haal het pannetje van het vuur en doe de pindakaas erdoorheen. doe in een grote kom de cornflakes en de pinda’s, die je van te voren een beetje fijn vijzelt. doe hier het agave-suiker mengel bij en meng alles. doe het mengsel in de brownie-vorm en zet deze minstens 3 kwartier in de koelkast. smelt de pure chocolade au bain marie en verdeel deze over het afgekoelde noten-cornflakes-mengsel. zet het nog even terug in de koelkast. snijd vervolgens in repen. ik sneed er 12 repen van, maar je kunt natuurlijk ook grotere óf kleinere bars snijden! superdeluxe lekker!


IMG_6178

8 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page