top of page

de wereld een beetje mooier maken. dat doe ik met groenergras. 


voeding en ontwerp; ze maken beide een wezenlijk onderdeel uit van ons dagelijkse leven. en ze zijn 2 van mijn grootste passies, plantaardige voeding en grafisch/illustratief ontwerp. op zoek naar de optimale combinatie van deze  passies heb ik besloten ze samen te verenigen onder groenergras. en dan niet alleen tijdens de werkdag, met een heerlijke soya latte en lunch. 

 

grafisch
na het grafisch lyceum eindhoven en de academie voor beeldende kunsten maastricht, heb ik 1,5 jaar bij een ontwerpbureau gewerkt. in 2002 besloot ik voor als zelfstandig ontwerper aan de slag te gaan. ik hou van ontwerpen en eigenlijk kan vanalles een inspiratie zijn; een fijne wandeling, bijzondere kunst, een mooi gerecht, de prachtige kleuren van huizen op curaçao.

grafisch ontwerp gaat tegenwoordig als zoete broodjes over de toonbank, veel mensen vinden dat ze zich ontwerper kunnen noemen. ik denk dat daarvoor meer nodig is dan een computer en photoshop :-). samen met mijn klant werk ik graag - of het nu gaat om een logo, flyer, poster of magazine - aan een passend ontwerp, dat de beste weerspiegeling is van dat wat er achter het bedrijf zit. dat wat jouw 'gras' het 'groenst' maakt. in het vinden van deze juiste balans tussen inhoud en een onderscheidende vorm ligt mijn uitdaging. ik omschrijf mijn werk als functioneel maar niet saai. oordeel zelf; op deze site vind je een afspiegeling van mijn werk als ontwerper/illustrator.

 

groenten
plantaardige voeding is heel belangrijk in mijn leven. sinds mijn 10e eet ik geen vlees, een aantal jaren later besloot ik om uitsluitend plantaardig te gaan eten. begon mijn leefwijze omdat ik het zielig vond voor dieren - ik zag een foto van een varkenshouder - inmiddels ben ik ook vanwege wereldvoedselverdeling, milieu en mijn gezondheid blij met mijn keuze. 

ik vind het belangrijk om te vertellen waarom ik veganist ben. en te laten proeven wat ik dan wél eet, omdat die vraag regelmatig gesteld wordt. 

een lezing geven over plantaardige voeding en het effect op de wereld geef ik graag. een lekkere lunch verzorg ik ook. keertje plantaardig koken met je vrienden of collega's? laat maar weten wanneer!

bottom of page