top of page
  • Writer's picturealine ploeg

‘groene kaviaar’ van doperwtjes met roze grapefruit en verse munt

12764692_10154557196191978_5305915893022267583_o

david deed me onlangs een heel mooi kookboek cadeau; ‘alain passard, de wereld van een meesterchef’, geschreven en met mooie illustraties door christophe blain.

gisteren kwamen vriendin maud en haar vriend wim eten en kookte ik voor het eerst een mooi gerechtje uit het boek; ‘groene kaviaar’ van doperwtjes met roze grapefruit en verse munt. toppertje, dit voorgerechtje. voor herhaling vatbaar. en niet onbelangrijk; het is heel gemakkelijk om te maken. onderstaande omschrijving is voor 4 personen.

smelt in een ruime koekenpan een flinke klont plantaardige boter. doe er 4 kopjes fijne doperwtjes, 3 fijngehakte sjalotten en een uitgeperste teen knoflook bij. ik kocht een zak doperwten uit de diepvries. volgens het recept mogen de erwtjes niet over elkaar heen liggen in de pan, daar hield ik me niet aan. voeg ongeveer 4 eetlepels water toe en leg een stuk bakpapier over de ingrediënten, dan wordt de geur vastgehouden. laat het zo’n 4 – 6 minuten pruttelen. schil ondertussen de grapefruit. verwijder het wit en de vliesjes en verdeel de partjes in stukjes. doe er wat zout bij. volgens het recept met je ‘fleur de sel’ gebruiken. dat vond ik te duur. dus ik gebruikte het himalaya-zout dat ik in huis had. verdeel de warme erwtjes over 4 schaaltjes. verdeel de grapefruit-stukjes erover en bestrooi met wat fijngesneden blaadjes verse munt.

aanrader!

4 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page