top of page
  • Writer's picturealine ploeg

snickers, maar dan uuhh, anders


in ‘animal times’ van peta, het magazine dat ik als lid ontvang, zag ik dit recept. ‘toffeerepen’, heette het. ik dacht meteen aan snickers. na het recept gemaakt te hebben, moet ik zeggen; het smaakt niet naar snickers, helaas. maar het zijn wel toffe repen!

het recept voor ongeveer 6 repen:

/ 200 gram suiker (ik gebruikte biologische rietsuiker)

/ 170 gram plantaardige margarine

/ 1 theelepel vanille-extract

/ 1 eetlepel appelmoes

/ 2 eetlepels pindakaas

/ 250 gram bloem

/ 1/4 theelepel zout

/ ongeveer 200 gram pure chocolade

/ 60 gram pinda’s

verwarm de oven op 175 graden. meng in een kom de suiker, margarine, vanille, appelmoes en pindakaas met een mixer tot een glad mengsel. voeg de bloem en het zout toe. druk het beslag in een ingevette ovenschaal (ik bekleedde een brownieblik met ovenpapier). bank gedurende 30 minuten in de boven. laat de chocolade smelten. haal het deeg uit de oven en laat de gesmolten chocolade erover lopen. bestrooi gelijkmatig met pinda’s en laat afkoelen. snij in repen & enjoy!

9 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page