top of page
  • Writer's picturealine ploeg

vegan schwarzwalderkirsch


afgelopen weekend een vegan schwarzwalderkirsch-taart gebakken. het is best wat werk, maar dat vele werk is het helemaal waard. heeerlijke taart!

ingrediënten voor de bodem:

60 gram suiker (of 20 gram agave)

60 gram margarine

120 gram meel

de suiker en de margarine schuimig roeren. daarna het meel erbij doen. als het deeg te droog is, kun je er wat sojaroom bij doen. wikkel het bolletje deeg in huishoudfolie en laat dit ongeveer 20 minuten in de koelkast liggen. rol daarna het deeg uit. gebruik een springvorm van ongeveer 25 centimeter doorsnede om de bodem in te bakken. probeer hem goed te verdelen. dat is best lastig, vind ik zelf. het wordt een dunne, harde bodem. bak het deeg ongeveer 10 minuten op 180 graden. laat de bodem afkoelen.

ingrediënten voor het chocoladedeeg:

3 cups meel

2 cups suiker (of 3/4 cups agave)

1/2 cup zonnebloemolie

1 1/2 cup water

1/2 cup cacaopoeder

1 pakje bakpoeder

1 pakje vanillesuiker

1/2 theelepel appelazijn

doe de droge ingrediënten door elkaar. mix daar de natte ingrediënten vervolgens door. doe het deeg in een springvorm van ongeveer 25 centimeter doorsnede. bak het deeg ongeveer 35 minuten in een oven van 180 graden. kijk na 35 minuten met een sateprikker of de bodem gaar is. laat de bodem afkoelen.

verder nog nodig:

een grote pot kersen

abrikozenjam

pure chocovlokken

2 pakjes sojaslagroom van soyatoo (of een ander merk)

leg de harde bodem op een vlakke ondergrond. besmeer deze met abrikozenjam. snijd het chocoladedeeg door, zodat je 2 lagen krijgt. leg de eerste laag chocodeeg op de harde bodem. bestrijk ook dit deeg met abrikozenjam. doe er ook een laag sojaslagroom op en een groot deel van de kersen (je moet ongeveer 12 kersen overhouden). leg hier de tweede, bovenste laag chocoladedeeg op. bestrijk de hele taart met sojaroom, ook aan de zijkanten. plak rondom chocovlokken. strooi ook in het midden van de taart wat chocovlokken. maak op de bovenkant van de taart 12 toefjes en leg hier een kersje op. smakelijk!

2 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page