top of page
  • Writer's picturealine ploeg

andijvie, in een ovenschotel!andijvie, echt een groente van dit seizoen. en ik vind het zó lekker. ik maakte weleens een pasta met andijvie, heerlijk. maar vooral rauw in de stamppot, met een beetje rauwe rode ui, daar mag je me voor wakker maken :). stoven vind ik ook heerlijk trouwens. onlangs. kwam ik een recept tegen van andijvie met zoete aardappel. en ondanks dat ik niet altijd even dol ben op de zoete smaak van de aardappel, heb ik een vegan versie van het recept gemaakt. en ik moet zeggen; het is een aanrader!


ik denk dat het recept voor 3 volwassen personen is. maar dat ligt er uiteraard aan hoeveel je eet :). je kunt er ook nog een bijgerecht bij maken, dan is het zeker ook prima om met z'n vieren van te eten.


wat heb je nodig?

zo'n 5 zoete aardappels (ik kocht er bij AH van nederlandse bodem), 500 gram andijvie (ik kocht voorgesneden andijvie in een zak), 2 bakjes AH pittige tofu reepjes, olijfolie, klont plantaardige boter, versgemalen peper, (herbamare) zout, 80 gram pecannoten, 1 eetlepel agavesiroop, 1/2 theelepel kaneel


schil de zoete aardappels en kook ze in ongeveer 12 minuten gaar. stamp ze fijn tot een puree. breng de puree op smaak met (herbamare)zout en versgemalen peper.

zet de oven aan op 180 graden.

smelt in een wok de plantaardige boter met een scheut olijfolie. wok de andijvie totdat hij geslonken is. er komt veel vocht uit andijvie, daarom kun je hem het beste even laten uitlekken in een vergiet. breng de andijvie op smaak met (herbamare)zout en versgemalen peper. doe de andijvie in een ovenschaal. bak vervolgens de tofu reepjes in dezelfde pan, in een beetje olijfolie.

verdeel de tofu over de laag andijvie.

daarover verdeel je de zoete aardappelpuree in een mooie laag.

je sluit de schaal af met de pecannoten. stamp de pecannoten een beetje fijn. meng ze met twee eetlepels olijfolie, de agave, zout en kaneel en verdeel dit mengsel over de puree.

om te voorkomen dat de pecannoten verbranden, bak je de schotel eerst 15 minuten, afgedekt met aluminiumfolie. daarna bak je hem nog 15 minuten zonder de folie.229 views0 comments

Recent Posts

See All

コメント


bottom of page