top of page
  • Writer's picturealine ploeg

budgetbloemkool


budgetbloemkool

gisteren besloot ik om mee te doen aan de budget challenge. ik heb een paar redenen: 1. heb wel weer eens zin in een kook-uitdaging! 2. wil laten zien dat gezond,  plantaardig eten niet duur hoeft te zijn. 3. financieel wat rustiger aan doen is voor wel een goed plan.

ik had nog vanalles in huis, dus daar heb ik vandaag gebruik van gemaakt. kocht zaterdag een grote zak met mooie paprika’s voor 2,50, 2 kilo pruimen en een heerlijke, limburgse bloemkool voor 1,80. heb ook nog veel pasta’s rijst en dergelijke in huis. daardoor is het wel een beetje moeilijk om een prijs te bepalen.

vanmorgen heb ik fruit gegeten; een banaan en pruimen. kosten ongeveer 1,25. heb een kopje koffie gedronken, daarvan heb ik de prijs nog niet bepaald.

tussen de middag heb ik een kikkererwtenspread gemaakt van een blikje kikkererwten, een halve rode ui, een halve rode paprika, een eetlepel plantaardige mayo, een eetlepel plantaardige remoulade, peper en zout. de spread kost ongeveer 1,10. kan er 3x van eten, als een als ik een beetje rustig aan doe (lastig, want hij is superlekker). heb er 2 sneeën brood bij gegeten. deze lunch kostte ongeveer 0,50.

vanavond superdeluxe lekker gegeten. heb voor het eerst risotto met bloemkool gemaakt, voor herhaling vatbaar!

voor 1 persoon heb je nodig: : een kleine, rode ui (gesnipperd), teentje knoflook (uitgeperst), beetje geschaafde amandel, olijfolie, 100 g risotto, 225 g kleine bloemkoolroosjes, 750 ml bouillon (blokje groentebouillon en 750 ml water), peper en zout.

fruit de ui in olie. schep er de amandel en knoflook doorheen. schep ook de risottorijst erdoor totdat de rijstkorrels glazig zijn. doe er een grote scheut bouillon bij en blijf roeren. de bouillon wordt door de rijst opgenomen. blijf bouillon toevoegen totdat de risotto gaar is. bak de bloemkoolroosjes ondertussen zo’n 10 minuten in wat olie en bestrooi met peper en zout. schep de roosjes vervolgens door de risotto. breng op smaak als de risotto gaar is. heb beetje gedecoreerd met peterselie uit de tuin. deze maaltijd kostte ongeveer 1 euro. water bij gedronken, lekker low budget :).

al met al een erg goede budget dag, en een heerlijk nieuw recept ontdekt!

5 views0 comments

Recent Posts

See All

waarom ik twijfel over mezelf vaccineren tegen corona

vind ik dit lastig? ja! en toch voel ik de noodzaak mijn standpunt te delen. vooralsnog laat ik me niet vaccineren. zo, dat is eruit. als je dat standpunt hebt, krijg je met veel kritiek te maken. we

Comments


bottom of page