top of page
  • Writer's picturealine ploeg

couscous in een deegje


wat heb je nodig: pakje gekruide couscous, bakje pittig gekruide tahoe, ui, halve courgette, rode paprika, bakje voorgekookte krieltjes, paar semi-zongedroogde tomaatjes, per persoon 3 plakjes veganistisch bladerdeeg, herbemarezout, peper, olijfolie.

laat de plakjes bladerdeeg ontdooien. maak de couscous volgens de aanwijzing. in een wok begin je met het bakken van de tahoe in wat olijfolie. doe er vervolgens de in partjes gesneden voorgekookte krieltjes, de ui, rode paprika in stukjes en de courgette in stukjes bij. doe er ook de zongedroogde tomaatjes in stukjes bij. voor de smaak kun je er ook wat van de olie van de zongedroogde tomaatjes door roeren. breng de groenten op smaak met herbamare zout en peper.

pak per persoon een ovenschaaltje. leg 3 plakjes bladerdeeg in elke bakje zodat de bodem bedekt is en de bladen over het bakje steken. vul de helft van het bakje met de couscous. leg hierop het mengsel van groenten, tahoe en aardappeltjes. klap het bladerdeeg dicht. zet de bakjes 20 minuten in een op 200 graden voorverwarmde oven. je kunt natuurlijk, ipv losse bakjes, ook 1 schaal maken. waarschijnlijk heb je nog couscous en groenten over. dit kun je door elkaar doen en bewaren in een bakje en lekker een andere dag opwarmen!

7 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page