top of page
  • Writer's picturealine ploeg

curry met boerenkool (spinazie mag ook!)onlangs zag ik op de cover allerhande, het magazine van albert heijn, een curry die er heerlijk uit zag. dus ik besloot hem te maken. zelden maakte ik zo'n lekkere curry. aanrader dus. het recept is met boerenkool. als je dat niet lust, lijkt spinazie me een prima alternatief.


dit heb je nodig voor 4 personen:

3 grote rode uien, zo'n 4 centimeter verse gember, 3 tenen knoflook, 2 blikjes (biologische) kikkererwten, olijfolie, 2 theelepels gemalen kurkuma (koenjit), 1 eetlepel milde paprikapoeder, 2 theelepels gemalen korianderzaad, 1 eetlepel komijnzaad, 1 kilo vastkokende aardappel, 2 blikjes kokosmelk, 400 ml heet water, 1 (biologisch) groentebouillonblokje, 250 gram verse boerenkool, 15 gram verse koriander


snipper 1 rode ui en snijd de andere 2 in dunne ringen. schil en rasp de gember. snijd de knoflook fijn. spoel de kikkererwten af onder koud stromend water en laat goed uitlekken.

verhit olijfolie in een ruime pan met dikke bodem. voeg de gesnipperde rode ui toe (houd de ringen apart) en bak op middelhoog vuur in 5 minuten zacht. voeg de gember, kurkuma, paprikapoeder, het gemalen korianderzaad, komijnzaad en de kikkererwten toe aan de pan en bak nog 5 min. voeg de laatste minuut de knoflook toe. schep ¼ van de kikkererwten uit de pan en houd apart. schil ondertussen de aardappelen en snijd in stukken van ongeveer 3 x 3 cm.

voeg de kokosmelk, aardappelen, het water en het bouillonblokje toe en breng aan de kook. laat ongeveer 17 minuten op middelhoog vuur koken tot de aardappelen gaar zijn. gebruik een stamper om een deel van de kikkererwten iets te pletten: hierdoor bindt de curry goed. roer regelmatig en kook enigszins in tot een dikke, smeuïge curry. voeg de laatste 5 minuten de boerenkool toe en kook mee.

verhit ondertussen een koekenpan met de rest van de olie op middelhoog vuur en bak hierin de uienringen in ongeveer 7 minuten goudbruin. bestrooi eventueel met wat zout. snijd ondertussen de koriander grof. verdeel de curry over 4 diepe borden en schep de apart gehouden kikkererwten en uienringen erop. bestrooi met de koriander.

Recent Posts

See All

waarom ik twijfel over mezelf vaccineren tegen corona

vind ik dit lastig? ja! en toch voel ik de noodzaak mijn standpunt te delen. vooralsnog laat ik me niet vaccineren. zo, dat is eruit. als je dat standpunt hebt, krijg je met veel kritiek te maken. we

1 Comment


josebouwels
Mar 17, 2021

Met spinazie inderdaad ook lekker! :)

Like
bottom of page