top of page
  • Writer's picturealine ploeg

de beste vegan pannenkoeken!

12909624_10154710776766978_7047730980548810749_o

in de loop der jaren heb ik al veel recepten voor het maken van plantaardige pannenkoeken geprobeerd. en tot nu toe – ik maakte het recept al heel vaak – vind ik het recept uit ‘ecofabulous, koken in alle seizoenen’ het beste. zoveel voor hartige pannenkoeken, bijvoorbeeld met ui, prei, paprika als zoete pannenkoeken, is dit het perfecte recept.

ik bak van onderstaande hoeveelheid 5 – 6 pannenkoeken.

wat je nodig hebt:

200 gram gezeefd tarwebloem

2 theelepels bakpoeder

vanillerasp (die doe ik niet in de hartige pannenkoeken)

1 eetlepel zonnebloemolie

450 millimeter sojamelk (ik gebruikte voor deze zoete pannenkoeken vanille sojamelk van alpro, omdat ik die nog open had)

100 gram rozijnen (gaan ook niet in de hartige versie)

ik heb het beslag gezoet met agavesuiker. je kunt het ook zoet maken met agavesiroop of een ander zoetmiddel. ik heb aan het deeg geproefd of ik het zoet genoeg vond

olie om de pannenkoeken in te bakken

maple syrup, stroop, fruit, wat je er maar bij wilt eten eigenlijk 🙂

schep het meel met bakpoeder en vanille door elkaar. voeg al roerend de sojamelk, olie en zoetmaker toe en roer alles tot een glad beslag. schep de rozijntjes erdoor. verhit een beetje olie in een koekenpan. schep, als de olie warm is, een paar lepels beslag in de pan. bak tot er bubbeltjes op de pannenkoek komen en keer hem om.

als ik hartige pannenkoeken maak, schep ik een paar lepels beslag in de pan en gooi ik daar fijn gesneden groenten op (gesnipperde ui, ringetjes prei, reepjes paprika) en bak verder hetzelfde.

32 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page