top of page
  • Writer's picturealine ploeg

falafal bijgerechtjes


mmm, ik hou van falafal. zelf maken is tot nu toe nog geen succes, maar het kant-en-klare product van vivera vind ik heerlijk. voor wie het niet weet; falafal zijn pittige balletjes,  met kikkererwten en kruiden als basis.

de bijgerechtjes bij falafal vind ik overigens ook erg belangrijk. een wrap vullen met allerlei heerlijke groenten én fallafal.

krijg nu alweer in…

maar wat maak je er dan bij? dat kan natuurlijk vanalles zijn.  ik vind deze gerechtjes erg lekker:

/ een groene salade van reepjes ijsbergsla, een rood uitje, wat paprika en tomaatjes. aangemaakt met wat olie en azijn.

/ gekookte rode bietjes, uit een potje  is prima, maar je kunt er ook zelf een salade van maken met bijvoorbeeld appel en lente-ui.

/ couscoussalade (deze bijvoorbeeld).

/ plakjes wortel, gebakken met rode uit en knoflook.

/ gemarineerde courgette. deze maak ik door plakjes courgette te bakken in olijfolie. bij de olijfolie die in de pan achterblijft, doe ik wat citroensap, een beetje witte wijn (of bouillon), een teentje uitgeperste knoflook, peterselie, kappertjes en peper & zout bij. dit vocht doe ik over de courgettes en laat ik een tijd marineren.

/ een knoflooksausje van veganaise, soya-yoghurt, knoflook, peterselie, peper en zout is er natuurlijk ook heeeeerlijk bij!

de falafal van vivera is oa te koop bij supermarkten jumbo en plus. ook bij albert heijn en de natuurwinkel kun je falafal kopen.


221_100falafel
11 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page