top of page
  • Writer's picturealine ploeg

fris en fruitig; dag 1


zooo, het houdt me wel bezig, dat fris & fruitig. de afgelopen dagen was mijn hoofd er weliswaar al mee bezig, maar dat is toch anders dan het dieet in de praktijk brengen.

vandaag het eerste dag gehad. ik vind het toch wel een aanpassing ten opzichte van het plantaardige dieet dat ik normaal volg. leuk, weer eens écht bezig zijn met je eten. het veganisme is zo’n vanzelfsprekendheid geworden in de loop der jaren. nadenken over wat binnen dit fruitarische dieet wel en niet mag, is een grote uitdaging.

vanmorgen begonnen met fruit en een chocoshake van ongezoete sojamelk, cacao en een banaan. beviel erg goed! tussendoor appelsap gedronken. vanmiddag een salade gemaakt van kerstomaatjes en avocado.

daarna ben ik naar albert heijn gegaan, om daar vanalles te kopen. het is een rare gewaarwording om zoveel aanpassingen te doen op de manier waarop ik normaal gesproken boodschappen doe. dan koop ik aardappels, bloemkool, rijst, pasta, voorgekruide tahoe…

thuisgekomen ben ik meteen gaan koken!

dit heb ik gebruikt, het is een portie voor 1 persoon:

– een halve blok tahoe, in blokjes

– beetje sesamolie

– beetje sojasaus

– zout

– rode peper

– paprikapoeder

– kurkuma

– rode paprika, in repen

–  8 kerstomaatjes, gehalveerd

– blikje zwarte-ogenbonen

-half blikje kokosmelk

laat de blokjes tahoe een tijdje marineren in sesamolie, sojasaus, rode peper en wat zout. bak de tahoe vervolgens een paar minuten in zonnebloemolie. voeg er vervolgens de rode paprika en kerstomaatjes aan toe. schap de zwarte-ogenbonen erdoor, samen met wat kurkuma en parikapoeder, en nog wat zout als je dat nodig vind. doe er een half blikje kokosmelk bij en laat het ongeveer 10 minuutjes zacht koken. strooi er voordat je gaat eten geraspte kokos overheen.

het was een erg lekkere, leerzame eerste  fris&fruitig challenge-dag!


1 view0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page