top of page
  • Writer's picturealine ploeg

looovely lunch


nadat ik vanmiddag mijn lunch op had, dacht ik… dit lekkere broodje moét ik delen!

mensen om me heen denken weleens dat ik uren per dag in de keuken sta. was het maar waar! helaas heb ik door mijn drukke werk niet heel veel tijd om met eten bezig te zijn. voorwaarde van mijn maaltijden: eenvoudig, plantaardig & hopelijk lekker. vanmiddag weer een eenvoudige lunch dus. al kostte deze wel wat meer tijd dan een boterham met een lekkere spread ofzo besmeren, natuurlijk.

ik werd geinspireerd door een plaatje dat ik voorbij zag komen op facebook, van een broodje met avocado en een of ander cashewnoten-spreadje. wil ik ook, dacht ik. en ik had avocado en cashewnoten (bedankt david :)) in huis!


in mijn keukenmachine maakte ik een mengsel van een hand vol cashewnoten, een paar pistachenoten, een scheut koolzaadolie, een scheut hazelnootmelk, himalayazout en flink veel zwarte peper. dat smaakte al verrukkelijk!

in de oven bakte ik 2 speltbroodjes af die ik nog had liggen. ondertussen sneed ik een tomaat (bedankt david :)) en bestrooide deze met verse basicicum, wat olijfolie & zout. uit de tuin plukte ik een paar blaadjes sla. ik halveerde een avocado en sneed deze in plakjes. nadat de broodjes klaar waren, besmeerde ik ze met de cashewspread en belegde ze met de andere ingrediënten.

WAT een smaken-combi. daar werd ik heel blij van! word weer blij, want weet dat dezelfde hemelse combi voor morgen in de koelkast ligt.

5 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page