top of page
  • Writer's picturealine ploeg

pasta met boerenkool, verrukkelijk!


1462617_10154405495881978_4706682444867498232_o

vroeger lustte ik geen boerenkool. als ik de groene prak al rook, kreeg ik al braakneigingen. gelukkig hoefde ik het van mijn moeder niet meer te eten. vorig jaar at ik na heel veel jaren weer eens boerenkool. dat was eigenlijk best lekker; stamppot met een vegan worstje. op de site van albert heijn zag ik onlangs een recept van pasta met boerenkool. dat leek me het proberen waard. supersimpel en verrukkelijk!

wat heb je nodig voor 2 personen?

ongeveer 200 gram boerenkool; ik kocht een zak voorgesneden boerenkool

200 gram pasta; ik koos voor een brede pasta

beetje olijfolie

teentje knoflook in plakjes

halve rode peper, fijngesneden

eventueel (plantaardige) kaas

kook de boerenkool zo’n 8 minuten. kook ook de pasta gaar, vang een beetje kookvocht op. fruit in de olijfolie de knoflook en rode peper. schep de gekookte boerenkool en wat kookvocht erdoor. schep vervolgens ook de gare pasta erdoorheen en serveer, eventueel met kaas. eet er een eenvoudig slaatje met tomaat bij. genieten!

4 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page