top of page
  • Writer's picturealine ploeg

pasta met zelfgemaakte tomatensaus


nodig voor 2 personen: pasta, sjalot (gesnipperd), teen knoflook (gepeld en gesnipperd), grote eetlepel kappertjes, 2 eetlepels zwarte olijven, blik gepelde tomaten, klein blikje tomatenpuree, beetje rode wijn, grote theelepel stroop, verse basilicum, vergemalen peper, (herbamare) zout, olijfolie, beetje diepvries italiaanse kruiden

kook pasta naar keuze. fruit in de olijfolie in een pan (ik gebruik gewoon de wok) de sjalot en doe daar de knoflook bij. doe er ook de kappertjes en de zwarte olijven in stukjes bij. doe er vervolgens de gepelde tomaten bij. ik snij ze van te voren altijd even op een plank in een paar stukken. doe ook het blikje tomatenpuree en de rode wijn erbij en laat alles pruttelen. ik laat ook soms een stuk wortel en bleekselderij meepruttelen, die haal ik er later weer uit. na 20 minuten pruttelen, de saus proeven. ik vind hem dan vaak nogal bitter (volgens mij door de pitjes uit de tomaat), dus ik doe er een grote theelepel stroop doorheen. daarna breng ik de saus op smaak met een beetje italianaanse kruiden uit de diepvries, versgemalen peper, (herbamare)zout, paar blaadjes verse basilicum. ik maak deze saus altijd wel een beetje anders. de ene keer met een sjalot, en andere keer een rode uit. soms laat ik wortel en/of een stang bleekselderij meepruttelen. gewoon een beetje bekijken wanneer hij lekker is en naar wens kruiden toevoegen.schep de pasta door de saus en laat dat even zo staan, zodat de saus lekker door de pasta wordt opgenomen.

2 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page