top of page
  • Writer's picturealine ploeg

pittige, raw wortelsoep


al heel lang wil ik wat vaker rauw gaan eten. ga proberen het vanaf nu 2x per week te doen én het recept op mijn blog te zetten. vandaag at ik rauwe wortelsoep, erg lekker. het recept komt uit een rawfood kookboek.  ik heb een sapcentrifuge, waarmee ik de wortels heb geperst. maar je kunt natuurlijk ook een lekker wortelsapje kopen.

dit recept is voor 1 kop soep.

• 1/2 kilo wortels (of 1 cup wortelsap)

• 1/2 avocado, in stukken

• 1 theelepel geraspte gember

• 1 theelepel kokosolie

• 2 eetlepels sojasaus

• verse peterselie

• gesnipperde lenteui

• 1/2 fijngesneden rode peper

pers de wortels uit met de perscentrifuge en doe het sap in de blender. doe er de avocado, gember, kokosolie en sojasaus bij en meng alles tot een romige soep. giet de soep in een kom en garneer met de peterselie, lenteui en rode peper.

5 views0 comments

Recent Posts

See All

תגובות


bottom of page