top of page
  • Writer's picturealine ploeg

‘pizza’ met witte kool


IMG_5553

herst! wat het weer betreft, ben ik er niet heel dol op. maar qua groenten wel! witte kool, rood kool, spruiten. daar ben ik wél dol op.

onlangs kocht ik een biologische witte kool. een euro kost zo’n ding. en wat kun je er heerlijk mee koken.

na wat googlen kwam ik erachter dat witte kool ook best op een soort pizza kan. dat leek me het proberen waard. het resultaat, heer-lijk!

het enige dat je nodig hebt, voor 2 personen is 4 plakjes plantaardig bladerdeeg, een ui, plantaardige shoarma en witte kool.

verwarm de oven voor op 180 graden. haal 2 plakkjes bladerdeeg uit de vriezer. snij de ui in partjes en bak deze in wat olie. doe er de plantaardige shoarma bij. bak een paar minuten en schep er ongeveer 300 gram fijngesneden witte kool bij. voeg naar smaak nog wat zout en peper toe en verdeel het kool-shoarma-mengsel over de plakjes bladerdeeg. bak ongeveer 25 minuten in de oven. kijk uit, de witte kook verbrand snel. na 15 minuten kun je de ‘pizza’ beter even afdekken met aluminiumfolie.

je kunt er een plantaardig knoflooksausje bijmaken (soya yoghurt, ei-vrije mayo, peterselie, knoflook, peper & zout); ik had helaas geen plantaardige yoghurt in huis. sla erbij, klaar!

eerder maakte ik dit gerecht met spitskool,  die kan ook prima met witte kool.

14 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page