top of page
  • Writer's picturealine ploeg

test test! ecodenta extra black whitening toothpaste

IMG_7384

mijn tandarts vertelt me tijdens de jaarlijkse controle elke keer weer dat ik een goed gebit heb. gelukkig maar. vorige keer vertelde ik hem, dat ik mijn tanden niet zo heel mooi wit vind. hij pakte er een soort van   bij en vergelijkte die stalen met mijn tanden. conclusie; mijn tanden zijn witter dan ik dacht. tóch zou ik ze graag wat witter zien.

ben dan ook heel blij dat ik  mag uittesten. de tandpasta is ‘ontworpen’ voor mensen die op zoek zijn naar innovatieve en onconventionele producten voor dadelijks gebuikt, zegt het begeleidend schrijven van herbapharm, die de tandpasta distribueert. wat goed dat ze bij mij uitkwamen voor een test :). ecodenta bevat 96% aan ingrediënten van natuurlijke oorsprong en is vegan. helemaal in mijn straatje dus. de tandpasta bevalt overigen geen fluoride. éigenlijk heb ik me daarin nog niet verdiept, het wel of niet gebruiken van fluoride. er zijn blijkbaar voor- en tegenstanders. als kind kan ik me wel de werkelijk afschuwelijke fluoride-gebitjes bij de tandarts herinneren, waarbij je je kaken met het gebitje in je mond, zo hard mogelijk op elkaar moest drukken. wat vies vond ik dat. maar het heeft me geen kwaad gedaan, gezien mijn in erg goede staat verkerende gebit.

de tandpasta bevat het ingrediënt ‘teavigo’ (wat?) dat beschermt tegen tandsteen.

ik wist niet goed wat ik moest verwachten toen ik de doos met tube via de post ontving. houtskool… de mooie gitzwarte verpakking was net zo zwart als de tandpasta zelf. spannend hoor, om daar de eerste keer mee te poetsen. de aanblik is raar. in plaats van wit schuim poets je met grijs schuim. afhankelijk van het moment dat je jezelf in de spiegel bekijkt, lijkt het net alsof je een aantal tanden mist. de smaak is verrassend fris voor iets zwarts en best explosief in je mond. prettige smaak. al is de smaak van de rauwe uitjes die ik eerder op de avond at, na een tijdje weer duidelijk aanwezig. ik had gehoopt dat dat anders was.

over het whitening effect kan ik nog geen uitspraken doen, daarvoor gebruikte ik ‘ecodenta extra black whitening toothpaste’ nog te weinig. daar ben ik wel heel benieuwd naar. kijken of ik bij mijn volgende tandartsbezoek nog een tandje meer naar wit ben op de tanden-kleurstalen!

ik vind de tandpasta zéker een aanrader. ik zag hem nog niet in de winkel, maar naar het schijnt verkoopt of gaat etos het product verkopen. bij verschillende webshops is hij ook al te bestellen.

zelf mag ik óók nog ‘ecodenta coconut’ testen. die review volgt.

ecodenta is er ook in de smaken salt en papaya. vooral die laatste klinkt veelbelovend!

21 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page