top of page
  • Writer's picturealine ploeg

verse vegan ravioli

ik vraag me al heel lang af, hoe het kan dat er veel droge pasta’s te koop zijn zonder ei, maar dat verse pasta altijd met ei is. droge pasta is toch ook eens ‘nat’ geweest? onlangs kwam ik een recept voor verse veganistische pasta tegen! heb het meteen gemaakt, met succes!

onderstaande hoeveelheid heb ik gemaakt voor 2 personen, maar je kunt er zeker met 2 personen van eten.

dit heb je nodig:

voor het deeg: 1 cup italiaans meel, 2 theelepels olijfolie, 1/2 cup water, beetje zout

voor de vulling van de ravioli: een zak spinazie, 1 eetlepel grove mosterd, 1 theelepel sesamolie, 1/2 eetlepel nootmuskaat, 4 eetlepels broodkruimels, beetje herbamare naar smaak, beetje cayennepeper naar smaak

voor de saus: 2 blikken tomaten, 1 blik (de grote) tomatenpuree, sjalot, zwarte olijven, knoflook, italiaanse kruiden (diepvries), herbamare, peper, eventueel beetje port of rode wijn

begin met het deeg. doe alle ingrediënten in een schaal en meng ze. doe het deeg in een theedoek en laat het een half uur liggen.

maak ondertussen de vulling en de saus. verwijder de steeltjes van de spinazie en was de spinazie. doe olijfolie in een wok. wok de spinazie totdat de deze geslonken is. doe de mosterd, herbamare, broodkruimels, sesamolie en cayennepeper erbij.

voor de saus begin je met het fruiten van de sjalot, knoflook en olijven in olijfolie. doe de blikken tomaten erbij en roer vervolgens ook de tomatenpuree erdoor. doe naar smaak de italiaanse kruiden, herbamare en peper erbij. een scheutje port of wat rode wijn erbij maakt de saus erg lekker. laat de saus een tijdje pruttelen.

verdeel het deeg in kleinere balletjes, van ongeveer 3 centimeter. rol de bolletjes tot dun plat deeg met een deegroller op een schoon keukenblad dat bestuift is met meel. maak de ravioli’s een voor een. zelf heb ik een klein vormpje (te koop kookwinkel, bijvoorbeeld cook & co) met een doorsnede van 8 centimer. met die vormpje kun je een rondje uitsnijden, het deeg vullen met wat van de vulling en met hetzelfde vormpje het deegje sluiten. je kunt ook zelf een vormpje maken van een doorsnede van ongeveer 8 centimeter, vullen, dichtklappen en met een vork de randjes dichtduwen. zorg ervoor dat je niet te veel vulling erin doet, dat moet je zelf even bekijken. maak alle ravioli’s, ik had er 12 van deze hoeveelheid deeg.

zet water met een bouillonblokje of wat zout op. als het water kookt, kun je de ravioli gaan koken. je kunt er het beste een paar tegelijk koken, een stuk of 4. als de ravioli boven komt drijven, is hij gaar.

doe wat rode saus op een bord en leg hier een paar gevulde ravioli’s op.

11 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page