top of page
  • Writer's picturealine ploeg

voor de eerste keer stamppot met knolselderij!onlangs kocht ik bij een heel leuk standje langs de weg in zeeland een knolselderij. het verschuldigde bedrag moest ik in een bakje achterlaten. zo leuk. maar wat maak ik met een knolselderij? ik eet de groente nooit. het werd stamppot. en wat voor een, zo lekker! het recept vond ik op de site van albert heijn.


nodig voor 3-4 personen, afhankelijk of je veel eet:

800 gram iets kruimige, biologische aardappelen, een knolselderij, 400 gram snijbonen, klein potje biologische witte bonen, 50 gram ongebrande hazelnoten, 1 theelepel gemalen komijnzaad, 1 biologische citroen, 100 milliliter ongezoete sojamelk, versgemalen peper, herbamarezout en nootmuskaat


schil de aardappelen en knolselderij en snijd in gelijke stukken. kook in 18 minuten gaar. snijd de snijbonen in stukjes van 1/2 centimeter en kook in 8 minuten gaar.

verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en rooster de hazelnoten 2 minuten. voeg het komijnzaad toe en rooster 1 minuten mee. laat de hazelnoten afkoelen en hak grof, bijvoorbeeld in je vijzel. was de citroen schoon en rasp de schil. verwarm de sojadrink. giet de aardappelen en knolselderij af, voeg de sojamelk toe en stamp met de pureestamper tot een gladde puree.

spoel de witte bonen af en schep door de puree. schep ook de snijbonen en het citroenrasp erdoor en breng op smaak met de nootmuskaat, versgemalen peper en herbamarezout. bestrooi met de noten.

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page