top of page
  • Writer's picturealine ploeg

zoer(vega)vleis


karnaval heeft limburg weer verlaten. was ik vorig jaar in leuven, dit jaar wist ik het niet zo goed. wel vieren, niet vieren, wel vieren… uiterlijk toch 1 dagje gaan vieren, en dat was erg gezellig. en met karnaval, dan eet je zuurvlees, of zoervleis, op z’n limburg met frieten! tijd voor een veganistische versie. mijn moeder maakte jaren geleden als zoer(vega)vleis met tahoe. ik heb het eens geprobeerd met seitan. heerlijk!

wat heb je nodig: pot met 500 gram seitan (natuurwinkel), 3 uien, zonnebloemolie, 2 laurierblaadjes, zakje juspoeder (vegetarisch uit de supermarkt of natuurwinkel), 1/2 liter water, scheut azijn,  peperkoek

doe de olie in een kookpan en bak de in dunne parten gesneden uien. als de uien beetje bruin worden, doe je de in stukjes gesneden seitan erbij. bak het mengsel samen een tijdje verder. doe de halve liter water en de benodigde juspoeder erbij. doe ook de laurierblaadjes en een flinke scheut azijn erbij. laat het even pruttelen en proef of de smaak goed is. voeg anders nog wat extra juspoeder toe, of wat zout. laat het geheel nog ongeveer een half uurtje pruttelen. als de saus erg dun is, maak je deze dikker door er stukjes peperkoek in te laten smelten. breng eventueel op smaak. heerlijk bij frieten of bij rijst met erwten of rode kool.

9 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page