top of page
  • Writer's picturealine ploeg

gebrokkelde tofu in je groenten!
ik hou van tofu. ik verkruimel het product wel eens om een soort scrambled eggs te maken. maar ik brokkelde hem nog nooit door mijn groenten. tot vandaan. en dat is lekker!


voor 2 personen:

een blok tofu (250 gram), 3 teentjes knoflook, 3 lente-uien, een wortel, een rode paprika, een scheut plantaardige olie (ik gebruikte olijfolie), een eetlepel sesamolie, 120 gram diepvrieserwten, 120 gram mais uit blik, 1 theelepel kurkuma, 1 theelepel kerriepoeder, 1/2 theelepel zwarte peper, 1 eetlepel rietsuiker, 1 eetlepel plantaardige boter, 3 eetlepels sojasaus, verse koriander, gekookte rijst of noodles,


duw het vocht uit de tofu. ik liet hem een half uurtje in een stuk keukenrol en met iets zwaars erop, op een snijplank liggen.

maak de knoflook schoon en snij in dunne plakjes. snij de lente-ui in ringetjes. schil ik wortel en snij in halve schijfjes met een dikte van 2 - 3 mm zoiets. snij de paprika in blokjes van ongeveer 1 x 2 centimeter.

doe de plantaardige en sesamolie in de pan. doe de wortel, paprika, knoflook en een groot deel van de lente-ui (bewaar iets om op het einde rauw op je gerecht te doen) en bak het ongeveer 2 minuten.

daar komtie! kruimel de tofu in de pan en schep door de groenten. schep ook de erwten, mais, kurkuma, kerriepoeder, zwarte peper en rietsuiker erdoor. bak ongeveer 6 - 8 minuten, totdat de groenten gaar zijn. kook ondertussen de rijst of noodles.

als de groenten gaar zijn, smelt je de lepel boter erdoor en schep je de sojasaus erdoor. breng eventueel nog op smaak met zout. ik deed er nog een beetje zout bij.

doe de groenten en rijst of noodles op je bord en garneer met de lente-ui en verse koriander.


lekker!

73 views0 comments

Recent Posts

See All

コメント


bottom of page