top of page
  • Writer's picturealine ploeg

ik ben een fruitarier

‘de wereld biedt genoeg voor iedereen, alleen niet voor ieders hebzucht’, heeft ghandi ooit gezegd. de aarde kan onze groeiende consumptie steeds moeilijker aan. onderzoek heeft uitgewezen, dat als de wereldwijde consumptie de komende 40 jaar niet afneemt, er in 2050 bijna 3 planeten nodig zijn om de wereldbevolking te onderhouden.

daarom ben ik een fruitarier…. voor de komende 21 dagen!

eind vorig jaar hoorde ik van het ‘fris&fruitig-project’, een 21 dagen dieet voor het goede doel. aangezien het me wel een uitdaging leek, besloot ik om me op te geven. veganisme is inmiddels zo’n ‘way of life’ geworden, dat ik het wel zie zitten om eens op een andere manier over mijn eten na te denken.

tijdens fris & fruitig eet ik 21 dagen fruit, sommige groenten, peulvruchten en noten; levensmiddelen die je kunt consumeren zonder dat een ander organisme daar last van heeft. je kunt er zoveel van plukken als je wilt, zonder dat de bron daarvan sterft. goed voor de aarde dus.

waar echte fruitariers alleen maar rauw eten, kies ik (en de andere deelnemers van de uitdaging) ervoor om ons voedsel zo min mogelijk te bereiden.

vanmorgen begonnen met fruit en een chocoshake van ongezoete sojamelk, cacao en banaan. ben erg benieuwd naar de komende dagen en hoop een aantal fruitarische recepten met jullie te gaan delen!

ps. de deelnemers van deze uitdaging kunnen worden gesponsord de komende 21 dagen. de opbrengst gaat naar stichting wakker dier. wil je me sponsoren? vul dan het sponsorformulier in.

3 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page