top of page
  • Writer's picturealine ploeg

met appeltjes uit de tuin!

of uit de supermarkt, dat kan natuurlijk ook. dit appeltaartje is gemaakt met maar zes ingrediënten en is superlekker.voor een taart heb je nodig:

300 gram bloem, 200 gram plantaardige boter op kamertemperatuur (ik gebruikte wajang), 150 gram suiker, 75 milliliter kokosmelk uit blik, 1 kilo beetje zure (hand)appels, 2 theelepels kaneel en een beetje kokosmelk om de taart te bestrijken en wat suiker om over de taart te strooien voordat hij de oven in gaat.


kneed in de keukenmachine of met de mixer met deeghaken een mooi deeg van de bloem, boter, 125 gram suiker en de kokosmelk. als het deeg nog plakt, voeg je wat extra bloem toe. maak een bal van het deeg en leg deze, ingepakt in vershoudfolie, minstens een half uur in de koelkast.

verwarm de oven voor op 180 graden.

bestrooi je keukenblad met wat bloem en rol 2/3 van het deeg uit met een deegroller. bekleed de bodem van een opstaande rand van een ingevette springvorm van 24 centimeter. zet de vorm vervolgens in de koelkast, terwijl je de appels snijdt.

schil de appels en snij ze in fijne partjes van ongeveer 5 mm dik. meng de appel met de overgebleven 25 gram suiker en de kaneel. vul de appeltaartbodem met de appels; probeer zo weinig mogelijk ruimte tussen de appels te hebben.

rol de rest van het deeg uit en snijd er repen van. leg de repen als vlechtwerk op de taart. bestrijk het deeg met kokosmelk en bestrooi met suiker.

bak de appeltaart een uur in de voorverwarmde oven. laat de taart een beetje afkoelen. en val aan! :)22 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page