top of page
  • Writer's picturealine ploeg

notenkroketten, zo makkelijk!

vegan kroketten maken is helemaal niet moeilijk, wist je dat? gisteren maakte ik notenkroketten. in de ragout deed ik ongezouten noten. je kunt er natuurlijk ook groenten in doen, voor groentenkroketten.


voor 8 kroketten heb je nodig:

1 gesnipperd rood uitje, 1 knoflookteen fijngehakt, 50 gram boter, 50 gram bloem

500 ml hete groentebouillon (die maakte ik met een biologisch bouillonblokje), paar theelepels fijngehakte, verse peterselie, ½ theelepel paprikapoeder, 100 gram ongezouten noten fijngehakt (walnoten, hazelnoten, etc.)


om te paneren heb je nodig:

bloem, plantaardige melk (ik gebruikte havermelk) paneermeel, olie om te frituren

smelt de boter in een pan. wanneer de boter gesmolten is, doe je er de ui en knoflook bij. blijf roeren en bak ongeveer twee minuten. voeg, terwijl je blijft roeren, de bloem toe en laat het een paar minuten garen. ga daarna de bouillon in een paar delen erbij doen en maak een gladde, dikke saus. dat is de ragout. schep de noten, paprikapoeder en peterselie erdoor. doe de ragout in een ovenschaal. zet het bord afgedekt met folie in de koelkast en laat de ragout 2 uur of meer opstijven. vorm met vochtige handen 8 kroketten. zet 3 borden klaar, 1 met bloem, 1 met de plantaardige melk en 1 met paneermeel. haal de kroketten eerst door de bloem, daarna de melk en tot slot het paneermeel, zodat de kroket helemaal in de paneermeel zit :). zet de kroketten in de koelkast en laat weer minimaal 1 uur opstijven.

verhit de olie tot 180 graden en bak de kroketten in porties in 4 minuten mooi goudbruin.


serveer de kroketten meteen. op brood, bij je frietjes. wat jij lekker vindt. ze zijn lekker met mosterd!


251 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page