top of page
  • Writer's picturealine ploeg

pasta. met heel veel broccoli!

wat een lekkere groente is het toch, broccoli. ik eet hem altijd gekookt. meestal met frieten. en maakte er nog nooit een pesto mee. bij albert heijn kocht 'this is not cheese sauce' van willicroft. die had ik nog niet eerder gegeten en maakte er vandaag de pesto mee!wat heb je nodig voor drie porties, of vier is je niet zo veel eet :)


500 gram broccoli, 75 gram hazelnoten, 3 teentjes knoflook, 100 milliliter extra vierge olijfolie om de pesto mee te maken, een flinke scheut olijfolie om in te bakken, 2 volle lepels 'this is not cheese sauce' van willicroft, een biologisch groentebouillonblokje, 400 gram linguine pasta (of, beter voor je gezondheid, volkoren spaghetti), (herbamare)zout en versgemalen zwarte peper


eerst maak je de pesto. hiervoor doe je 75 gram van de broccoli met 1 teentje knoflook, 1 eetlepel hazelnoten (ik had hazelnoten met en zonder velletje door elkaar) en de extra vierge olijfolie in een keukenmachine en pureer je alles tot een glad. doe de lepels 'kaas' erbij en blend nog even. breng de pesto op smaak met (herbamare)zout en versgemalen zwarte peper.

kook de pasta beetgaar volgens de aanwijzing op de verpakking. doe het blokje bouillon in het kookwater.

snijd de rest van de broccoli in roosjes. snij de twee knoflookteentjes in dunne reepjes. hak de rest van de hazelnoten grof en rooster ze in een droge koekenpan of wok goudbruin. bewaar ze in een bakje.

verhit in de koekenpan of wok de scheut olijfolie. bak de broccoli in 8 - 10 minuten zodat die nog een beetje knapperig is. doe er eventueel een scheut water bij om de broccoli te garen. doe de plakjes knoflook erbij en bak nog een minuut mee.

voordat je de pasta af giet, doe je een paar lepels van het kookvocht bij de pesto en laat de keukenmachine vervolgens nog eventjes draaien.

schep de broccolipesto en de broccoli door de pasta. bestrooi de pasta op je bord met de wat geroosterde hazelnoten.

77 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page