top of page
  • Writer's picturealine ploeg

prachtplek in italie: solimago


solimago!

solimago!


op zoek naar een leuke plek om op vakantie te gaan deze zomer, kwam ik via een google-opdracht met de woorden ‘agriturismo’, ‘vegan’ & ‘italie’ uit op een prachtplek: solimago. de omgeving in combinatie met organic vega/vegan boerderij maakte de plek erg interessant. we informeerden meteen of er nog een plekje voor ons was begin augustus en we hadden geluk! begin augustus vertrokken we dan ook, via oostenrijk, naar solimago. solimago is een prachtige boerderij in solferino, ten zuiden van het gardameer, die wordt gerund door 2 zussen; antonella en simonetta licata. huub & gianni, de mannen van de dames wonen er ook. heel fijne mensen! met huub, een nederlander, hadden we heel fijne gesprekjes. huubs ipod, die tijdens het ontbijt op shuffle stond, liet ons bijna elke ochtend  – onbedoeld, maar wij vonden het énig – een hoorcollege over humanisme door paul cliteur horen. met gianni maakten we een mooie wandeling in de regio. met een borrel met de stellen als afsluiter.

we werden op dag 1 heel hartelijk ontvangen. ons appartement was top; badkamer, slaapkamer, zitkamer/keuken met een leuke, kleine keuken. ‘onze’ tuin bleek vol te staan met druivenranken en heel veel zelfverbouwde groenten en fruit. de tuin, met 3 poezen en hond darly (waar ik een beetje verliefd op werd) bleek ook een heerlijke plek om een hele dag rustig met een boekje door te brengen.

ik was erg benieuwd naar het vegan ontbijt :). dat bleek heel bijzonder; elke dag soya yoghurt, amandelmelk, een croissant én een cupcake, goed begin van de dag! wel wat dikker geworden, kuch.

het restaurant bleek open van donderdag tot en met zondag. onze eerste donderdag reserveerden we dus meteen 2 plekken! op zondag gingen we nog een keer eten. helaas is het menu binnen 1 week hetzelfde en wisselt dat dus elke donderdag. we aten dus 2x hetzelfde, maar dat was meer dan de moeite waard. mooi om te zien dat er naast vakantiegangers ook mensen van buitenaf kwamen genieten van een heerlijk vega(n) menu. we zaten heerlijk, dronken zelfgemaakte wijn en aten een fantastisch viergangen menu:

watermelon carpaccio met balsamic vinegar, rijstkaas en pijnboompitten

bouillon op een wolk van rode uien schuim

fagioli bonen met italiaanse pasta

fake vis, tofu, aardappels and zeewier met geroosterde aardappeltjes, soyanaise en courgette

we aten er 2 dagen. bovenstaande gerechten waren hetzelfde, maar ik at 2 keer een ander toetje. een dag at ik een heerlijke creme brulee, de andere dag nam ik ‘the hemisphere’, amandelijs in een pure chocolade bolletje die werd gesmolten door  er warme frambozensaus overheen te schenken.

we lunchten ook een dagje heerlijk bij solimago!

hieronder wat foto’s van – vooral eten – een plek die een echte aanrader is, als je vega, vegan of alleseter bent! enne, je hondje mag ook mee :). hierbij de link naar de site!de ingang naar ons appartement

de ingang naar ons appartementde tuin van solimago

de tuin van solimagode tuin van solimago

de tuin van solimagoIMG_1902

de groentetuin

de groentetuinde groentetuin

de groentetuinde groentetuin

de groentetuinhet restaurant van solimago

het restaurant van solimagohet vegan ontbijt

het vegan ontbijthet diner!

het diner!aperitief voor het diner!

aperitief voor het diner!het diner!

het diner!het diner!

het diner!het diner!

het diner!het diner!

het diner!
toetje :)

toetje 🙂het andere toetje :)

het andere toetje 🙂de lunch van solimago

de lunch van solimagode lunch van solimago

de lunch van solimagodarly <3

darly ❤


10 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page