top of page
  • Writer's picturealine ploeg

snelle heerlijke enchilada’s

IMG_2635

gisteren maakte ik, met een recept op yummly als inspiratie, heerlijke enchilada’s. en gemakkelijk was het! en snel!

wat heb je nodig?

beetje olie, een ui, een teen knoflook, een blik zwarte bonen, een blikje tomatenpuree, een theelepel komijn, een theelepel of wat meer chilipoeder, beetje zout, koriander (ik nam gedroogde; vers is denk ik nóg lekkerder!), plantaardige kaas, tortilla’s (ik nam volkoren tortilla’s).

snipper de ui en bak hem glazig in een beetje olie. snij het teentje knoflook en doe dat erbij. doe er vervolgens de komijn, chilipoeder en zout bij. bak nog even en meng de zwarte bonen en de tomatenpuree erdoorheen. maak het een vork of het gereedschap waarmee je schept, het mengsel wat fijner. schep er vervolgens nog een handje plantaardige kaas en wat (verse) koriander doorheen.

verwarm 5 tortilla’s in een beetje olie in een koekenpan of in de magnetron. vul ze met een flinke schep bogenvulling. strijk de vulling in het midden uit en rol de tortilla’s vervolgens op. olie een ovenschaal in en leg de 5 gevulde tortilla’s erin. strooi er nog wat plantaardige kaas overheen en zet 20 minuten in de oven op 180 graden.

strooi er voordat je ze op eet nog wat verse koriander over (als je die hebt :)) en eet met een lekker slaatje.

3 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page