top of page
  • Writer's picturealine ploeg

spruitjes & zoete aardappel, samen in de stamppot!het is zó klaar, dit recept. én gezond. én lekker. porties vind ik vaak lastig :). ik eet hier twee keer van, maar ik eet ook best veel. dit zouden ook vier porties kunnen zijn. afhankelijk van je eetlust :).


dit heb je nodig! 1 kilogram zoete aardappel, 500 gram spruitjes (schoongemaakt), een bakje geschaafde amandelen, 100 gram 'greek white block' van violife, een zakje rucola


schil de zoete aardappels en snij in stukken. kook ze 8 minuten. maak de spruitjes schoon en doe ze erbij. kook de spruitjes en zoete aardappel nog 10 minuten mee, totdat de spruitjes beetgaar zijn. rooster intussen de geschaafde amandelen in een droge, hete koekenpan. snij de violife 'kaas' in blokjes. giet de aardappels en spruitjes af. stamp deze niet helemaal fijn en breng op smaak met zout en peper. schep de blokjes 'kaas' en de helft van de geroosterde amandelen erdoor. verdeel de rest van de amandelen en blokjes 'kaas' over de stamppot, samen met wat rucola.

27 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page