top of page
  • Writer's picturealine ploeg

superlekker, suiker-lipscrubje!


IMG_6523

toegegeven. ik ben een beetje jaloers op mijn vriend. of eigenlijk… op de  heerlijk cremè die hij kocht in uganda. puur natuur, met onder andere avocado. dat spul ruikt lekker, en voelt heerlijk als je het op smeert! kwam door die cremè op het idee dat ik ook eens aan de slag wil met zelfs cremès maken. dat laat de tijd nog niet toe. toevallig kwam ik laatst een eenvoudig recept tegen van een suiker-lip-scrub, met honing. kon mezelf niet weerhouden daar alvast eens een veganistische versie van te maken!

wat ik heb gebruikt:

/ grote eetlepel biologische kokosolie

/ grote eetlepel biologische agave

/ 2 theelepels biologische lichtbruine kristalsuiker

de kokosolie met niet heel hard zijn, maar ook niet vloeibaar. hij moet eigenlijk smeerbaar zijn. roer hier de agave goed doorheen, zodat je een mooie egale basis hebt, zonder klontjes. roer hier de kristalsuiker doorheen. bewaar de scrub in de koelkast. als je hem wilt gebruiken, laat je hem even een beetje zacht worden. als je er met je vingers aangaat, smelt hij al een beetje. scrub je lippen 1 tot 2 minuten en spoel het scrubje met warm water af. als je hem nog niet hebt opgegeten!

in de koelkast kun je de scrub zo’n 2 weken bewaren.

3 views0 comments

Recent Posts

See All

waarom ik twijfel over mezelf vaccineren tegen corona

vind ik dit lastig? ja! en toch voel ik de noodzaak mijn standpunt te delen. vooralsnog laat ik me niet vaccineren. zo, dat is eruit. als je dat standpunt hebt, krijg je met veel kritiek te maken. we

bottom of page