top of page
  • Writer's picturealine ploeg

umami in maastricht


ik was al een tijdje van plan er te gaan eten, umami in maastricht. had er positieve verhalen over gehoord.

het interieur van umami spreekt me niet aan. had ik het jaren geleden gezien, dan had ik waarschijnlijk gedacht: wauw. inmiddels heb ik witte, sfeerloze, strakke met paarse neon wel gezien. maargoed, het gaat om het eten!

marc en ik kozen voor ‘umami dining’; een drie gangen menu met 2 gerechten per gang naar keuze en een bijgerecht. bij elke gang kun je als alleseter een keuze maken uit zo’n 16 gerechten. de keuze voor vegetariers en veganisten een stuk beperkter, natuurlijk.

mijn 1e gang was een rode bietensalade en ‘chuka wakame’, een japanse zeewiersalade. helaas was er bij de 2e gang maar 1 veganistische optie, mini loempia’s. ik had, zie ik nu, wellicht kunnen kiezen voor de geroosterde pompoensalade uit gang 1. de 3e gang werd de ‘spicy monk’, gemixte groenten en gewokte courgette met tahoe met witte rijst als bijgerecht.

de gerechten waren heerlijk! enige punt van kritiek, dat heb ik ook op de enquete aan het eind laten weten, is dat de vega keuze erg beperkt is.

umami maastricht

stationsstraat 12

8 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page