top of page
  • Writer's picturealine ploeg

verrukkelijke warme jalapeno-kaasdip


laatst had ik zin om uit een boek te koken dat ik nog nauwelijks gebruikte; eat vegan van shannon martinez & mo wyse. ik maakte onder andere de warme jalapeno-kaasdip. ver-ruk-ke-lijk! ik dipte met tortillachips. volgens mij kun je de saus ook gebruiken om te fonduen. dat deed ik nog nooit, maar ik denk dat je de dip dan wellicht ietsje dunner moet maken met wat plantaardige melk.


voor 4 tot 6 personen (als je de dip als bijgerecht of voorgerecht serveert) heb je nodig:

125 gram plantaardige margarine, 1 teen uitgeperste knoflook, 1/2 theelepel komijnpoeder, 50 gram tarwebloem, 500 milliliter sojamelk (of een andere plantaardige melk), 2 theelepels dijonmosterd, 30 gram edelgistvlokken, 300 gram geraspte plantaardige kaas (ik gebruikte die van violife), 100 gram ingelegde, fijngehakte jalapenopepers, 80 milliliter vocht van de ingelegde jalapenopepers, een beetje zout


smelt de margarine. voeg de knoflook en de komijnpoeder toe en bak een minuut, tot het aroma vrijkomt.

voeg de tarwebloem toe en bak al roerend een paar minuten mee. laat het mengsel niet bruin worden.

giet beetje bij beetje de sojamelk erbij en roer voortdurend totdat je een gladde saus hebt. als er klontjes in zitten; gewoon een beetje blijven doorroeren. voeg ook de overige ingredienten toe en roer tot de kaas gesmolten is.


serveer met tortillachips! of maak er een fondue van met stukjes brood, groenten en vegan balletjes.


deze ga je vaker maken, zeker weten!



40 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page