top of page
  • Writer's picturealine ploeg

voor als je bananen over hebt!

'je koopt altijd teveel' zegt mijn lief vaak. óók als hij naar de fruitschaal kijkt, waar vaak té rijpe bananen liggen. voordat hij daar iets van ging zeggen - hij bedoelt hij goed hoor :) - bakte ik een bananenbrood, van oude bananen!
dit heb je nodig:


4 rijpe bananan, 225 gram zelfrijzend bakmeel, beetje kaneel, 60 gram dadels, 75 gram plantaardige melk (ik gebruikte kokosmelk uit blik), beetje zout, 100 milliliter vloeibare alpro (of een andere plantaardige, vloeibare boter), 1 theelepel baking soda, 2 theelepel appelazijn, 75 gram blauwe bessen


verwarm de oven op 180 graden. week de dadels 10 minuten in warm water, zodat ze zachter worden. doe drie bananen in de keukenmachine, doe de dadels in stukjes erbij. doe ook de plantaardige melk erbij en mix de ingrediënten tot een papje. doe de vloeibare alpro erbij.

doe het mengsel in een kom en schep de kaneel, beetje zout en zelfrijzend bakmeel erdoor. doe in een apart kommetje de appelazijn en de baking soda, dit mengsel gaat een beetje schuimen. roer dit vervolgens door het beslag. doe er ook nog de blauwe bessen doorheen. doe het beslag in een cakevorm die je invet met wat plantaardige olie of insprayt met bakspray; dat laatste deed ik. snijd de laatste banaan door de lengte doormidden en leg die op de bovenop het deeg. druk de helften een beetje in het deeg.


zet de vorm 50 minuten in de oven. controleer met een satéprikker of het bananenbrood gaar is. laat hem afkoelen, voor dat je hem proeft!


zooo lekker! vond hij ook trouwens!

111 views0 comments

Recent Posts

See All

Comentarios


bottom of page