top of page
  • Writer's picturealine ploeg

njam voor groentetaart

IMG_6677.JPG

ik maakte hem al eens eerder, deze groentetaart. in mijn koelkast lagen weer allerlei ‘restjes’ groenten, dus het leek me een goed plan om daar weer zo’n lekkere taart van te maken. maar dit keer met een blikje linzen er in, want dat maakt hem nóg lekkerder!

voor 1 taart voor 4 personen heb je nodig:

/ 225 g (spelt)bloem

/ 1 1/2 theelepel bakpoeder

/ zwarte peper

/ zout

beetje water

/ 1 rode ui, gesnipperd

/ allerlei groenten, zo’n 300 g. je kunt er vanalles in doen: bloemkool, courgette, broccoli, aardappelen, spruitjes, witlof, andijvie, spinazie. ga zo maar door :).

/ 300 ml haverroom (of andere plantaardig room)

/ 2,5 eetlepels maizena

/ eventueel een handje noten, grof gehakt

/ (olijf)olie

/ (herbamare) zout

verwarm de oven op 180 graden celsius. meng de bloem, het bakpoeder, peper en zout door elkaar. voeg er wat water bij, zodat er een elastisch deeg ontstaat. laat het deeg rusten onder een theedoek. fruit de gesnipperde ui in olie. voeg alle groenten toe. wellicht is het nodig de wat hardere groenten een paar minuutjes voor te koken. gaar de groenten op laag vuur. voeg op het einde bladgroenten toe, als je die hebt. voeg eventueel de noten toe en breng op smaak met (herbamare) zout en peper. bekleed een bakvorm met bakpapier. ik heb een ronde springvorm van 23 centimeter gebruikt. rol het deeg uit. maak een bodem en een opstaande rand van ongeveer 2 centimeter. verdeel de groenten vervolgens in de vorm. spoel de linzen af en verdeel die vervolgens over de taart. doe de haverroom in een kom. klop de maizena en de noten erdoor en breng op smaak met (herbamare)zout en peper. giet het mengsel over de groenten en bak de taart ongeveer 45 minuten in de oven. njam, zeker met een fris groen slaatje erbij!

21 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page