top of page
  • Writer's picturealine ploeg

lekkere seizoens-knolselderijsoep

ACDD56E4-D930-45BE-AE33-D4FC371C0592

koken met seizoensproducten is toch wel het fijnst. voor het milieu en voor jezelf.

onlangs maakte ik deze knolselderijsoep. heerlijk is die!

voor 4 personen heb je nodig:

ongeveer 400 gram geschilde knolselderij, 400 gram kruimige aardappels, 4 witte uien, 4 tenen knoflook, 10 takjes verse selderij, 100 gram violife block ‘greek white’ (ik kocht hem bij albert heijn), 100 gram (ongebrande, ongezouten) notenmix, 750 milliliter groentebouillon, 250 gram haverroom, peper & zout, (olijf)olie om in te bakken

schil de knolselderij en aardappels en snij ze in blokjes. zet een pan met water op en kook de knolselderij en aardappels 20 minuten. giet ze af.

schil de uien en knoflook en snij fijn.

rooster de noten in een droge koekenpan met je hittebron niet te hoog. schep ze af en toe om en laat ze niet verbranden!

fruit de uien in wat olie in een pan totdat de ui glazig is. doe de knoflook erbij. doe de bouillon en de selderij erbij. breng aan de kook en doe ook de knolselderij en aardappels die je al eerder kookte, erbij.

mix de knolselderijsoep met een staafmixer of in de keukenmachine tot een gladde soep. roer er daarna de haverroom door en doe er naar eigen wens nog peper & zout bij.

verkruimel de plantaardige kaas en top de soep ermee. én met de geroosterde noten.

20 views0 comments

Recent Posts

See All

waarom ik twijfel over mezelf vaccineren tegen corona

vind ik dit lastig? ja! en toch voel ik de noodzaak mijn standpunt te delen. vooralsnog laat ik me niet vaccineren. zo, dat is eruit. als je dat standpunt hebt, krijg je met veel kritiek te maken. we

bottom of page