top of page
  • Writer's picturealine ploeg

plantaardige tompouce

IMG_6714

laatste haalden david en ik herinneringen op. hij vertelde dat hij vroeger vaak tompoucen maakte, uit zo’n pakje. dat deed ik ook! wie niet? ik kreeg er enorme zin van in een tompouce. die van de bakker is niet vegan, en die uit zo’n pakje ook niet. zelf maken dus!

ik googlde en kwam op de site van de ‘vegan challenge‘ tegen. daarmee ben ik aan de slag gegaan.

voor 6 tompoucen heb je nodig:

55 g custardpoeder

250 ml plantaardige room ( ik kocht de room van kokosmelk van soyatoo)

250 ml vanille sojamelk (ik kocht die van alpro)

70 g suiker

6 velletjes bladerdeeg (ik kocht bladerdeeg van het eigen merk van jumbo, die is vegan)

75 g poedersuiker

1,5 eetl vanille sojamelk

frambozen, vers of uit de diepvries, om het glazuur te kleuren en om te versieren

maak de vulling voor de tompouce door de custardpoeder te mengen met de room en sojamelk en dit te verwarmen, totdat het mengsel kookt en indikt. laat de pudding afkoelen, roer er af en toe even doorheen.

laat de plakjes bladerdeeg bijna ontdooien. snij ze door het midden, zodat je een boven- en een onderkantje voor je tompouce hebt. prik er een paar gaatjes in met een vorkje, anders worden ze heel bol. bak de halve plakjes ongeveer 10 minuten op 200 graden in de oven, totdat ze mooi lichtbruin zijn. laat ze afkoelen.

maak het glazier door de poedersuiker te mengen met 1,5 eetlepel sojamelk. prak 2 / 3 frambozen en meng ze er doorheen om rose glazuur te krijgen. je kunt ook een ander kleurtje gebruiken (bijvoorbeeld kaneel of cacao voor bruin glazuur, of matchapoeder voor groen glazuur).

nu ga je de tompouce samenstellen!

leg de helftjes van de bladerdeeg op een bord of plank. spuit of smeer hier de custard pudding op. leg het andere bladerdeegje erop en besmeer met glazuur. en versier de bovenkant met frambozen, of met iets anders!

laat de tompoucen even opstijven in de koelkast.

zoooooo lekker!

21 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page